SEO AI

Kaasulämmityksen vaihtaminen edullisesti

Miksi vaihtaa kaasulämmitys?

Kaasulämmityksen vaihtaminen voi olla ajankohtaista monesta syystä. Ensinnäkin, kaasun hinnat ovat olleet nousussa, mikä tekee siitä kalliimman vaihtoehdon pitkällä aikavälillä. Lisäksi kaasulämmitys ei ole yhtä ympäristöystävällinen kuin monet muut lämmitysmuodot, kuten lämpöpumput tai kaukolämpö. Vaihtamalla kaasulämmityksen toiseen järjestelmään, voit paitsi säästää rahaa, myös vähentää hiilijalanjälkeäsi.

Toinen merkittävä syy vaihtaa kaasulämmitys on sen huoltokustannukset. Kaasulämmitysjärjestelmät vaativat säännöllistä huoltoa ja tarkastuksia, mikä lisää käyttökustannuksia. Uudemmat lämmitysjärjestelmät, kuten ilma-vesilämpöpumput, ovat usein huoltovapaampia ja pitkäikäisempiä, mikä tekee niistä taloudellisesti houkuttelevampia vaihtoehtoja.

Edulliset vaihtoehdot kaasulämmityksen korvaamiseen

Kun harkitset kaasulämmityksen vaihtamista, on tärkeää tutkia eri vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on ilma-vesilämpöpumppu, joka hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa ja muuntaa sen käyttökelpoiseksi lämmöksi. Tämä järjestelmä on suhteellisen edullinen asentaa ja sen käyttökustannukset ovat alhaiset.

Toinen hyvä vaihtoehto on maalämpöpumppu, joka hyödyntää maaperän lämpöenergiaa. Vaikka maalämpöpumpun asennuskustannukset ovat korkeammat kuin ilma-vesilämpöpumpun, sen käyttökustannukset ovat erittäin alhaiset ja se tarjoaa pitkäaikaisia säästöjä. Lisäksi maalämpöpumppu on erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Hyödynnä kotitalousvähennys ja avustukset

Yksi tapa tehdä kaasulämmityksen vaihtaminen edullisemmaksi on hyödyntää kotitalousvähennystä. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen määrä nousi 2250 eurosta 3500 euroon, mikä tekee lämmitysjärjestelmän vaihtamisesta taloudellisesti kannattavampaa. Kotitalousvähennys kattaa 60 % työn osuudesta, mikä voi merkittävästi alentaa kokonaiskustannuksia.

Lisäksi voit hakea ELY-keskuksen myöntämää avustusta, joka voi olla jopa 4000 euroa, kun siirrytään ympäristöystävällisempään lämmitysjärjestelmään, kuten maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun. Tämä avustus on suunniteltu kannustamaan ihmisiä siirtymään pois fossiilisista polttoaineista ja vähentämään hiilidioksidipäästöjä.

Suunnittelu ja toteutus

Ennen kuin aloitat kaasulämmityksen vaihtamisen, on tärkeää tehdä perusteellinen suunnitelma. Ensimmäinen askel on pyytää tarjous ja kartoitus asiantuntijalta. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mikä lämmitysjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi ja budjettiisi. Kartoitus on usein ilmainen ja se ei sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Kun olet valinnut uuden lämmitysjärjestelmän, vanhan järjestelmän purkaminen on seuraava vaihe. Tämä voi olla monimutkainen prosessi, joka vaatii ammattitaitoista apua. On tärkeää varmistaa, että kaikki vanhan järjestelmän osat poistetaan asianmukaisesti, jotta uusi järjestelmä voidaan asentaa turvallisesti ja tehokkaasti.

Asennus ja käyttöönotto

Uuden lämmitysjärjestelmän asennus on kriittinen vaihe, joka vaikuttaa sen toimivuuteen ja tehokkuuteen. Ilma-vesilämpöpumpun asennus kestää tyypillisesti 2-4 päivää, kun taas maalämpöpumpun asennus voi vaatia lisäpäivän lämpökaivon porauksen vuoksi. On tärkeää valita luotettava ja kokenut asennusyritys, joka varmistaa, että kaikki tehdään oikein.

Asennuksen jälkeen on tärkeää saada perusteellinen opastus laitteen käyttöön ja huoltoon. Tämä auttaa varmistamaan, että uusi järjestelmä toimii optimaalisesti ja että osaat käyttää sitä oikein. Lisäksi kannattaa harkita takuuhuolto- ja vuosihuoltosopimusta, jotta voit olla varma, että järjestelmäsi pysyy hyvässä kunnossa pitkään.

EnergiaYkkönen on erikoistunut energia- ja putkiremontteihin kotitalouksille, ja meillä on laaja kokemus erilaisten lämmitysjärjestelmien asennuksesta ja huollosta. Ota yhteyttä, jos tarvitset apua kaasulämmityksen vaihtamisessa tai haluat lisätietoja eri vaihtoehdoista.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.