SEO AI

Kaasulämmityksen vaihto ympäristöystävällisempään

Miksi vaihtaa kaasulämmitys ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon?

Kaasulämmitys on ollut pitkään suosittu valinta monissa kotitalouksissa sen tehokkuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Kuitenkin, ilmastonmuutoksen ja ympäristötietoisuuden lisääntyessä, monet ovat alkaneet harkita ympäristöystävällisempiä lämmitysvaihtoehtoja. Kaasulämmitys perustuu fossiilisiin polttoaineisiin, jotka tuottavat hiilidioksidipäästöjä ja edistävät ilmaston lämpenemistä.

Ympäristöystävällisemmät lämmitysjärjestelmät, kuten maalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput ja kaukolämpö, tarjoavat merkittäviä etuja. Ne vähentävät hiilijalanjälkeä ja voivat pitkällä aikavälillä olla myös taloudellisesti kannattavampia. Lisäksi valtion ja kuntien tarjoamat avustukset ja verovähennykset tekevät siirtymisestä entistä houkuttelevampaa.

Ympäristöystävälliset lämmitysvaihtoehdot

Kun harkitset kaasulämmityksen vaihtamista, on tärkeää tutustua eri vaihtoehtoihin. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on maalämpöpumppu, joka hyödyntää maaperän lämpöä. Maalämpöpumppu on erittäin energiatehokas ja sen käyttökustannukset ovat alhaiset. Asennus vaatii kuitenkin poraustyötä, mikä voi nostaa alkuinvestointia.

Ilma-vesilämpöpumppu on toinen suosittu vaihtoehto. Se hyödyntää ulkoilman lämpöä ja on helppo asentaa. Ilma-vesilämpöpumppu on erityisen hyvä valinta, jos tontilla ei ole tilaa maalämpökaivolle. Kaukölämpö on kolmas vaihtoehto, joka on erityisen suosittu kaupunkialueilla. Se on helppo liittää olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään ja sen hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset.

Avustukset ja verovähennykset

Valtio ja kunnat tarjoavat useita avustuksia ja verovähennyksiä, jotka tekevät siirtymisestä ympäristöystävällisempään lämmitysjärjestelmään taloudellisesti kannattavaa. Esimerkiksi ELY-keskus myöntää avustuksia öljy- ja kaasulämmityksen vaihtajille. Avustuksen määrä voi olla jopa 4 000 euroa, kun siirrytään maalämpöpumppuun, ilma-vesilämpöpumppuun tai kaukolämpöön.

Lisäksi kotitalousvähennys on merkittävä etu. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen määrä nousi 3 500 euroon, ja vähennykseen oikeuttavan työn osuus nousi 60 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 6 000 euron suuruiset työkulut oikeuttavat täyteen 3 500 euron kotitalousvähennykseen.

Vaihtoprosessin vaiheet

Kaasulämmityksen vaihtaminen ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon on monivaiheinen prosessi, mutta se on hyvin hallittavissa. Ensimmäinen askel on pyytää tarjous ja tehdä kartoitus. Asiantuntija arvioi paikan päällä tilanteen ja tarjoaa parhaan ratkaisun kohteeseen. Tämä vaihe on usein ilmainen eikä sido jatkotoimenpiteisiin.

Seuraavaksi vanha järjestelmä puretaan. Tämä voi sisältää esimerkiksi vanhan kaasukattilan poistamisen. Lopuksi uusi lämmitysjärjestelmä asennetaan. Asennus kestää tyypillisesti muutamasta päivästä viikkoon riippuen valitusta järjestelmästä. Asennuksen jälkeen asiantuntija opastaa laitteen käytössä ja antaa tarvittavat takuutodistukset.

EnergiaYkkönen apunasi

Me EnergiaYkkösellä olemme erikoistuneet energiaratkaisuihin ja putkiremontteihin kotitalouksille. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua ja autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun lämmitysjärjestelmän vaihtoon. Meidän kauttamme saat myös tarvittavat avustukset ja verovähennykset, jotka tekevät siirtymisestä entistä helpompaa ja edullisempaa.

Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen kartoitus. Asiantuntijamme ovat valmiina auttamaan sinua kaikissa lämmitysjärjestelmän vaihtoon liittyvissä kysymyksissä. Yhdessä voimme tehdä kodistasi ympäristöystävällisemmän ja energiatehokkaamman.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.