SEO AI

Mikä on korotettu kotitalousvähennys?

Korotettu kotitalousvähennys on verovähennys, joka on suunniteltu helpottamaan kotitalouksien siirtymistä energiatehokkaampiin lämmitysjärjestelmiin. Tämä vähennys on erityisesti suunnattu niille, jotka luopuvat öljylämmityksestä ja siirtyvät uusiutuviin energialähteisiin, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuihin. Korotettu kotitalousvähennys on voimassa vuoteen 2027 asti, ja se tarjoaa merkittäviä taloudellisia etuja niille, jotka päättävät tehdä tämän siirtymän.

Korotetun kotitalousvähennyksen perusteet

Korotettu kotitalousvähennys on verovähennys, joka on suunniteltu kannustamaan kotitalouksia luopumaan öljylämmityksestä ja siirtymään energiatehokkaampiin ja ympäristöystävällisempiin lämmitysjärjestelmiin. Tämä vähennys on korotettu 3 500 euroon henkilöä kohden, kun normaalisti kotitalousvähennys on 2 250 euroa. Pariskunnat voivat saada yhteensä jopa 7 000 euroa vähennystä.

Vähennys kattaa 60 % työn kustannuksista, mutta ei laitteistoista. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi öljylämmitysjärjestelmän purkaminen ja uuden lämmitysjärjestelmän asennus ovat vähennyskelpoisia kuluja. On tärkeää huomata, että korotetun kotitalousvähennyksen saaminen edellyttää öljylämmitysjärjestelmän täydellistä poistamista.

Kenelle korotettu kotitalousvähennys on tarkoitettu?

Korotettu kotitalousvähennys on tarkoitettu kaikille yksityishenkilöille, jotka omistavat asuinrakennuksen ja haluavat luopua öljylämmityksestä. Tämä vähennys on erityisen hyödyllinen niille, jotka suunnittelevat siirtymistä uusiutuviin energialähteisiin, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuihin.

Vähennys on saatavilla myös paritaloille, mutta on tärkeää huomata, että vähennys voidaan myöntää vain kerran yhteistä lämmitysjärjestelmää kohden. Tämä tarkoittaa, että jos paritalossa on yhteinen lämmitysjärjestelmä, vähennys voidaan myöntää vain kerran, vaikka molemmat asunnot hyötyisivät uudesta järjestelmästä.

Miten korotettu kotitalousvähennys haetaan?

Korotetun kotitalousvähennyksen hakeminen on suhteellisen yksinkertainen prosessi. Ensimmäinen askel on varmistaa, että kaikki tarvittavat työt ja kustannukset ovat vähennyskelpoisia. Tämä tarkoittaa, että öljylämmitysjärjestelmän purkaminen ja uuden lämmitysjärjestelmän asennus on tehtävä ammattilaisen toimesta.

Kun työt on suoritettu, voit hakea vähennystä verottajalta. Tämä tapahtuu täyttämällä kotitalousvähennyslomake ja liittämällä mukaan kaikki tarvittavat kuitit ja tositteet. On tärkeää säilyttää kaikki dokumentit, sillä verottaja saattaa pyytää lisätietoja tai tarkennuksia hakemuksen käsittelyn aikana.

Korotetun kotitalousvähennyksen hyödyt

Korotettu kotitalousvähennys tarjoaa merkittäviä taloudellisia etuja niille, jotka päättävät luopua öljylämmityksestä. Vähennys kattaa 60 % työn kustannuksista, mikä voi tarkoittaa tuhansien eurojen säästöjä. Tämä tekee siirtymisestä uusiutuviin energialähteisiin taloudellisesti houkuttelevampaa ja auttaa kattamaan uuden lämmitysjärjestelmän kustannuksia.

Lisäksi uusiutuviin energialähteisiin siirtyminen vähentää hiilijalanjälkeäsi ja parantaa asuntosi energiatehokkuutta. Tämä voi johtaa alhaisempiin lämmityskustannuksiin pitkällä aikavälillä ja nostaa asuntosi arvoa. Modernit lämmitysjärjestelmät ovat myös luotettavampia ja vaativat vähemmän huoltoa kuin vanhat öljylämmitysjärjestelmät.

Yhteenveto

Korotettu kotitalousvähennys on erinomainen mahdollisuus niille, jotka haluavat luopua öljylämmityksestä ja siirtyä energiatehokkaampiin ja ympäristöystävällisempiin lämmitysjärjestelmiin. Tämä verovähennys tarjoaa merkittäviä taloudellisia etuja ja auttaa kattamaan uuden lämmitysjärjestelmän kustannuksia.

EnergiaYkkönen on sitoutunut auttamaan kotitalouksia siirtymään kestävämpiin energiaratkaisuihin. Meillä on laaja kokemus energiatehokkaiden lämmitysjärjestelmien asennuksesta ja voimme auttaa sinua hyödyntämään korotetun kotitalousvähennyksen parhaalla mahdollisella tavalla. Ota yhteyttä ja pyydä meiltä kartoituskäynti, niin autamme sinua tekemään oikean valinnan.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.