SEO AI

Miksi harkita öljylämmityksestä luopumista?

Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys

Öljylämmitys on pitkään ollut suosittu lämmitysmuoto suomalaisissa kotitalouksissa, mutta sen ympäristövaikutukset ovat merkittäviä. Öljyn polttaminen tuottaa hiilidioksidia, joka on yksi merkittävimmistä kasvihuonekaasuista. Tämä edistää ilmastonmuutosta ja lisää ympäristön kuormitusta. Siirtymällä ympäristöystävällisempiin lämmitysmuotoihin, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuihin, voit vähentää hiilijalanjälkeäsi merkittävästi.

Kestävä kehitys on yhä tärkeämpi osa arkea, ja monet kotitaloudet haluavat tehdä osansa ympäristön hyväksi. Öljylämmityksestä luopuminen on konkreettinen tapa edistää kestävää kehitystä. Uudet lämmitysjärjestelmät, kuten maalämpö ja ilma-vesilämpöpumput, käyttävät uusiutuvia energialähteitä ja ovat huomattavasti energiatehokkaampia. Tämä tarkoittaa, että ne kuluttavat vähemmän energiaa ja tuottavat vähemmän päästöjä.

Kustannussäästöt pitkällä aikavälillä

Vaikka öljylämmityksestä luopuminen ja uuden lämmitysjärjestelmän asentaminen voi aluksi tuntua kalliilta, se on investointi, joka maksaa itsensä takaisin ajan myötä. Öljyn hinta on altis markkinoiden vaihteluille, ja se voi nousta merkittävästi lyhyessä ajassa. Uusiutuvia energialähteitä käyttävät lämmitysjärjestelmät, kuten maalämpö ja ilma-vesilämpöpumput, ovat sen sijaan vakaampia ja edullisempia käyttää pitkällä aikavälillä.

Lisäksi kotitalousvähennys ja erilaiset avustukset voivat auttaa kattamaan osan kustannuksista. Esimerkiksi korotettu kotitalousvähennys öljylämmityksestä luopuville voi olla jopa 7000 euroa, mikä tekee investoinnista entistä houkuttelevamman. Tämä vähennys on voimassa vuosina 2022-2027, joten nyt on hyvä aika harkita muutosta.

Parantunut energiatehokkuus

Öljylämmitysjärjestelmät ovat usein vanhoja ja tehottomia, mikä tarkoittaa, että ne kuluttavat paljon energiaa suhteessa tuottamaansa lämpöön. Uudet lämmitysjärjestelmät, kuten maalämpö ja ilma-vesilämpöpumput, ovat huomattavasti energiatehokkaampia. Ne hyödyntävät ympäristön lämpöä ja muuntavat sen tehokkaasti lämmöksi, mikä vähentää energiankulutusta ja säästää rahaa.

Energiaykkönen tarjoaa asiantuntevaa apua ja neuvontaa energiatehokkuuden parantamiseksi. Meidän asiantuntijamme voivat kartoittaa nykyisen lämmitysjärjestelmäsi ja suositella parhaita ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseksi. Tämä voi sisältää esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpun tai maalämpöpumpun asennuksen, jotka molemmat ovat erittäin energiatehokkaita vaihtoehtoja.

Kotitalousvähennys ja avustukset

Öljylämmityksestä luopuminen ei ole pelkästään ympäristöteko, vaan se voi myös olla taloudellisesti kannattavaa. Suomessa on tarjolla useita avustuksia ja vähennyksiä, jotka tekevät siirtymisestä uusiutuviin energialähteisiin entistä houkuttelevampaa. Esimerkiksi korotettu kotitalousvähennys voi kattaa jopa 60 % työn kustannuksista, mikä tekee investoinnista huomattavasti edullisemman.

ELY-keskus tarjoaa myös avustuksia öljylämmityksestä luopuville kotitalouksille. Tämä avustus on suunnattu erityisesti pientaloille, ja sen avulla voidaan kattaa osa uuden lämmitysjärjestelmän kustannuksista. Avustuksen hakeminen on helppoa, ja se voidaan tehdä sähköisesti, mikä nopeuttaa prosessia.

Asennus ja käyttöönotto

Öljylämmityksestä luopuminen ja uuden lämmitysjärjestelmän asentaminen voi tuntua monimutkaiselta prosessilta, mutta se on yllättävän suoraviivaista. Ensimmäinen askel on pyytää tarjous ja kartoitus, jossa asiantuntija arvioi nykyisen järjestelmän ja suosittelee parasta ratkaisua. Tämä kartoitus on usein ilmainen eikä sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Vanhan järjestelmän purkaminen ja uuden asentaminen sujuu yleensä nopeasti ja vaivattomasti. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpun asennus kestää tyypillisesti 2-4 päivää, kun taas maalämpöpumpun asennus vaatii lisäpäivän lämpökaivon porauksen vuoksi. EnergiaYkkönen tarjoaa kattavat asennuspalvelut, ja me huolehdimme kaikista yksityiskohdista, jotta siirtyminen uuteen lämmitysjärjestelmään olisi mahdollisimman sujuvaa.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.