SEO AI

Miten luopua öljylämmityksestä?

Miksi luopua öljylämmityksestä?

Öljylämmityksestä luopuminen on yhä suositumpaa, ja siihen on monia hyviä syitä. Ensinnäkin, öljylämmitys on kallista ja sen kustannukset voivat vaihdella suuresti öljyn hinnan mukaan. Lisäksi öljylämmitys on ympäristölle haitallista, sillä se tuottaa runsaasti hiilidioksidipäästöjä. Vaihtamalla ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun, voit vähentää hiilijalanjälkeäsi merkittävästi.

Toinen tärkeä syy on taloudellinen tuki, jota valtio tarjoaa öljylämmityksestä luopuville. Esimerkiksi korotettu kotitalousvähennys ja ELY-keskuksen avustukset tekevät siirtymisestä taloudellisesti kannattavaa. Näiden tukien avulla voit kattaa osan uusien lämmitysjärjestelmien asennuskustannuksista, mikä tekee investoinnista houkuttelevamman.

Vaihtoehdot öljylämmityksen korvaamiseksi

Kun päätät luopua öljylämmityksestä, on tärkeää valita uusi lämmitysjärjestelmä, joka sopii parhaiten kotisi tarpeisiin. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on maalämpö, joka hyödyntää maaperän lämpöä ja on erittäin energiatehokas. Maalämpöpumpun asennus vaatii kuitenkin porakaivon, mikä voi nostaa alkuinvestoinnin kustannuksia.

Toinen hyvä vaihtoehto on ilma-vesilämpöpumppu, joka on edullisempi asentaa kuin maalämpö ja sopii hyvin Suomen ilmastoon. Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilman lämpöä ja voi tuottaa sekä lämmitystä että käyttöveden lämmitystä. Myös aurinkopaneelit ja biolämmitys ovat harkitsemisen arvoisia vaihtoehtoja, jotka voivat täydentää muita lämmitysjärjestelmiä.

Siirtymisprosessin vaiheet

Öljylämmityksestä luopuminen ei tapahdu yhdessä yössä, vaan se vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Ensimmäinen askel on pyytää tarjous ja kartoitus asiantuntijalta. Me EnergiaYkkösellä tarjoamme ilmaisen kartoituksen, jossa asiantuntijamme arvioi nykyisen lämmitysjärjestelmäsi ja suosittelee parasta ratkaisua.

Seuraava vaihe on vanhan öljylämmitysjärjestelmän purkaminen. Tämä on tärkeää, sillä korotetun kotitalousvähennyksen saaminen edellyttää öljylämmitysjärjestelmän täydellistä poistamista. Purkutyön jälkeen uusi lämmitysjärjestelmä asennetaan. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpun asennus kestää yleensä 2-4 päivää, kun taas maalämpöpumpun asennus voi vaatia lisäpäivän porakaivon vuoksi.

Taloudelliset tuet ja avustukset

Öljylämmityksestä luopuminen on taloudellisesti kannattavaa, erityisesti kun hyödynnät saatavilla olevia tukia ja avustuksia. Korotettu kotitalousvähennys on yksi merkittävimmistä eduista, ja se voi kattaa jopa 60 % työn kustannuksista. Tämä vähennys on voimassa vuosina 2022-2027, joten nyt on hyvä aika tehdä päätös.

Lisäksi ELY-keskus tarjoaa avustuksia öljylämmityksestä luopuville. Avustusta voi hakea ennen hankkeen aloittamista, ja se on tarkoitettu yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon. Avustuksen saaminen edellyttää, että uusi lämmitysjärjestelmä ei perustu fossiilisiin polttoaineisiin, kuten öljyyn tai maakaasuun.

Yhteenveto

Öljylämmityksestä luopuminen on järkevä päätös sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta. Valitsemalla uuden, energiatehokkaan lämmitysjärjestelmän voit vähentää lämmityskustannuksia ja hiilijalanjälkeäsi. Prosessi alkaa asiantuntijan tekemällä kartoituksella ja tarjouksella, jonka jälkeen vanha järjestelmä puretaan ja uusi asennetaan.

Muista hyödyntää saatavilla olevat taloudelliset tuet, kuten korotettu kotitalousvähennys ja ELY-keskuksen avustukset, jotka tekevät siirtymisestä entistä kannattavampaa. Me EnergiaYkkösellä olemme valmiita auttamaan sinua koko prosessin ajan, jotta siirtyminen sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja tehokkaasti.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.