SEO AI

Korotetun kotitalousvähennyksen hakeminen

Mikä on korotettu kotitalousvähennys?

Korotettu kotitalousvähennys on verovähennys, joka on suunnattu erityisesti niille kotitalouksille, jotka luopuvat öljylämmityksestä ja siirtyvät energiatehokkaampiin lämmitysjärjestelmiin. Tämä vähennys on voimassa vuoteen 2027 asti ja sen tarkoituksena on kannustaa kotitalouksia tekemään ympäristöystävällisiä valintoja.

Normaalisti kotitalousvähennys on 2 250 euroa henkilöä kohden, mutta öljylämmityksestä luopuville se on korotettu 3 500 euroon. Pariskunnat voivat saada yhteensä jopa 7 000 euroa. Tämä vähennys kattaa 60 % työn kustannuksista, mutta ei laitteistoista, ja edellyttää öljylämmitysjärjestelmän täydellistä poistoa.

Kenelle korotettu kotitalousvähennys on tarkoitettu?

Korotettu kotitalousvähennys on tarkoitettu yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa. Hakijan tai valtakirjan antaneiden ei tarvitse itse asua pientalossa, mutta pientalon on oltava ympärivuotisessa asuinkäytössä.

Avustusta ei myönnetä vapaa-ajan asunnolle, eikä myöskään silloin, jos uusi lämmitysjärjestelmä perustuu biokaasuun tai biöljyyn. Lisäksi avustusta ei voida myöntää, jos uusi lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta.

Korotetun kotitalousvähennyksen hakeminen

Korotetun kotitalousvähennyksen hakeminen on suhteellisen yksinkertainen prosessi, mutta se vaatii huolellisuutta ja oikeiden asiakirjojen toimittamista. Ensimmäinen askel on varmistaa, että kaikki vaadittavat ehdot täyttyvät, kuten öljylämmitysjärjestelmän täydellinen poisto ja siirtyminen energiatehokkaampaan lämmitysjärjestelmään.

Hakeminen tapahtuu Verohallinnon kautta, ja se voidaan tehdä joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Sähköinen hakeminen on suositeltavaa, sillä se nopeuttaa käsittelyä. Hakemukseen tulee liittää kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten laskut ja työn suorittajan tiedot.

Korotetun kotitalousvähennyksen hyödyt

Korotettu kotitalousvähennys tarjoaa merkittäviä taloudellisia etuja kotitalouksille, jotka päättävät luopua öljylämmityksestä. Vähennyksen avulla voidaan kattaa jopa 60 % työn kustannuksista, mikä tekee siirtymisestä energiatehokkaampaan lämmitysjärjestelmään huomattavasti edullisempaa.

Lisäksi siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin vähentää hiilijalanjälkeä ja parantaa asunnon energiatehokkuutta. Tämä voi myös nostaa asunnon arvoa, sillä energiatehokkaat ratkaisut ovat yhä arvostetumpia asuntomarkkinoilla.

Yhteenveto

Korotetun kotitalousvähennyksen hakeminen on erinomainen tapa tehdä taloudellisesti ja ympäristöllisesti kestäviä valintoja. Vähennys tarjoaa merkittäviä taloudellisia etuja ja kannustaa kotitalouksia siirtymään energiatehokkaampiin lämmitysjärjestelmiin. Hakeminen on suhteellisen yksinkertaista, kunhan kaikki vaadittavat ehdot täyttyvät ja hakemus täytetään huolellisesti.

EnergiaYkkönen on sitoutunut auttamaan kotitalouksia tekemään kestäviä ja energiatehokkaita valintoja. Ota yhteyttä, jos tarvitset apua tai lisätietoja korotetun kotitalousvähennyksen hakemisesta tai energiatehokkaista lämmitysratkaisuista.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.