SEO AI

Korotetun kotitalousvähennyksen vaatimukset

Korotettu kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka voi auttaa kotitalouksia säästämään huomattavia summia erityisesti energia- ja putkiremonttien yhteydessä. Tämä artikkeli käsittelee korotetun kotitalousvähennyksen vaatimuksia ja tarjoaa kattavan katsauksen siihen, miten voit hyödyntää tätä verovähennystä parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä on korotettu kotitalousvähennys?

Korotettu kotitalousvähennys on verovähennys, joka on suunnattu erityisesti niille, jotka luopuvat öljylämmityksestä ja siirtyvät energiatehokkaampiin lämmitysjärjestelmiin. Tämä verovähennys on voimassa vuoteen 2027 asti ja sen tarkoituksena on kannustaa kotitalouksia tekemään ympäristöystävällisiä valintoja.

Normaalisti kotitalousvähennys on 2 250 euroa henkilöä kohden, mutta öljylämmityksestä luopuville summa on korotettu 3 500 euroon. Pariskunnat voivat saada yhteensä jopa 7 000 euroa. Tämä vähennys kattaa 60 % työn kustannuksista, mutta ei laitteistoista, ja edellyttää öljylämmitysjärjestelmän täydellistä poistoa.

Vaatimukset korotetun kotitalousvähennyksen saamiseksi

Korotetun kotitalousvähennyksen saamiseksi on täytettävä tietyt vaatimukset. Ensinnäkin, vähennys on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa.

Toiseksi, öljylämmitysjärjestelmän on oltava kokonaan poistettu ja korvattu energiatehokkaammalla järjestelmällä, kuten maalämpöpumpulla tai ilma-vesilämpöpumpulla. Tämä tarkoittaa, että pelkkä öljylämmityksen osittainen korvaaminen ei riitä, vaan järjestelmän on oltava täysin poistettu käytöstä.

Hyväksyttävät lämmitysjärjestelmät

Korotetun kotitalousvähennyksen saamiseksi uusi lämmitysjärjestelmä ei saa perustua fossiilisiin polttoaineisiin. Hyväksyttäviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi maalämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu ja kaukolämpö. Näiden järjestelmien on oltava energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä.

On tärkeää huomata, että biokaasuun tai biöljyyn perustuvat järjestelmät eivät ole hyväksyttäviä, koska ne eivät takaa fossiilisten polttoaineiden käytön täydellistä välttämistä. Myöskään uusi rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä, joka käyttää fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta, ei ole hyväksyttävä.

Hakuprosessi ja tarvittavat asiakirjat

Korotetun kotitalousvähennyksen hakeminen on suhteellisen yksinkertainen prosessi, mutta se vaatii huolellisuutta. Hakemuksen yhteydessä on toimitettava tarvittavat asiakirjat, kuten laskut ja työn suorittaneen yrityksen tiedot. On myös tärkeää varmistaa, että kaikki vaaditut tiedot ovat oikein ja täydellisiä, jotta hakemus käsitellään mahdollisimman nopeasti.

Hakemuksen voi tehdä sähköisesti Verohallinnon verkkopalvelussa. Sähköinen hakemus on nopein ja helpoin tapa varmistaa, että kaikki tarvittavat tiedot ovat mukana. Jos sähköinen asiointi ei ole mahdollista, hakemuksen voi tehdä myös paperilomakkeella.

Yhteenveto

Korotettu kotitalousvähennys tarjoaa merkittävän taloudellisen edun niille, jotka luopuvat öljylämmityksestä ja siirtyvät energiatehokkaampiin lämmitysjärjestelmiin. Vähennyksen saamiseksi on kuitenkin täytettävä tietyt vaatimukset, kuten öljylämmitysjärjestelmän täydellinen poisto ja uuden, energiatehokkaan järjestelmän asentaminen.

EnergiaYkkönen on erikoistunut energia- ja putkiremontteihin, ja voimme auttaa sinua hyödyntämään korotetun kotitalousvähennyksen parhaalla mahdollisella tavalla. Ota yhteyttä, niin autamme sinua tekemään ympäristöystävällisiä ja taloudellisesti kannattavia valintoja.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.