SEO AI

Mikä on yleisin syy öljylämmityksestä luopumiseen?

Ympäristöystävällisyys ja ilmastopäästöjen vähentäminen

Yksi merkittävimmistä syistä öljylämmityksestä luopumiseen on ympäristöystävällisyys. Öljy on fossiilinen polttoaine, jonka käyttö tuottaa merkittäviä ilmastopäästöjä. Siirtymällä uusiutuviin energialähteisiin, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuihin, voidaan vähentää hiilijalanjälkeä huomattavasti. Tämä on tärkeää erityisesti nykyisessä ilmastokriisissä, jossa jokainen teko päästöjen vähentämiseksi on arvokas.

Monet kotitaloudet ovatkin alkaneet tiedostaa ympäristövaikutuksensa ja haluavat tehdä osansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Uusiutuvat energialähteet tarjoavat kestävän ja pitkäaikaisen ratkaisun, joka ei ainoastaan vähennä päästöjä, vaan myös parantaa energiatehokkuutta.

Asunnon arvonnousu ja markkina-arvo

Öljylämmityksestä luopuminen ja siirtyminen moderniin lämmitysjärjestelmään voi myös nostaa asunnon arvoa. Energiatehokkaat ratkaisut ovat yhä arvostetumpia asuntomarkkinoilla, ja ne voivat tehdä kiinteistöstä houkuttelevamman potentiaalisille ostajille. Tämä on erityisen tärkeää, jos suunnittelet asunnon myyntiä tulevaisuudessa.

Modernit lämmitysjärjestelmät, kuten maalämpö ja ilma-vesilämpöpumput, eivät ainoastaan paranna energiatehokkuutta, vaan myös lisäävät asumismukavuutta. Tämä voi tehdä asunnosta houkuttelevamman ja nostaa sen markkina-arvoa vähintään hankintahinnan verran.

Kustannussäästöt pitkällä aikavälillä

Vaikka öljylämmityksestä luopuminen ja uuden lämmitysjärjestelmän asentaminen voi aluksi tuntua kalliilta, se on usein taloudellisesti kannattava investointi pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpun hinta vaihtelee 10 000–18 000 euron välillä, ja sen takaisinmaksuaika on yleensä noin 5–8 vuotta. Maalämpöpumpun asennus maksaa noin 18 000–25 000 euroa, ja sen takaisinmaksuaika on yleensä 6–10 vuotta.

Uusiutuviin lämmitysjärjestelmiin sijoittaminen maksaa itsensä takaisin kertyneillä energiansäästöillä. Lisäksi saatavilla olevat tuet, kuten korotettu kotitalousvähennys, tekevät siirtymästä entistä edullisemman. Tämä tarkoittaa, että pitkällä aikavälillä voit säästää huomattavia summia lämmityskustannuksissa.

Valtion tuet ja avustukset

Valtio tarjoaa erilaisia tukia ja avustuksia öljylämmityksestä luopuville kotitalouksille. Esimerkiksi ELY-keskus myöntää avustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen toisella lämmitysjärjestelmällä. Avustuksen määrä on joko 2 500 euroa tai 4 000 euroa riippuen siitä, mihin lämmitysjärjestelmään siirrytään.

Korotettu kotitalousvähennys on myös merkittävä etu. Puolisot voivat saada yhteensä enimmillään 7 000 euroa kotitalousvähennystä, mikä tekee öljylämmitysremontin työkuluista huomattavasti edullisempia. Tämä kannustaa monia kotitalouksia siirtymään ilmastoystävällisempiin lämmitysmuotoihin.

Helppo siirtymäprosessi

Öljylämmityksestä luopuminen ei ole niin monimutkaista kuin voisi kuvitella. Prosessi alkaa yleensä tarjouksen pyytämisellä ja kartoituksella, jossa asiantuntija arvioi tilanteen ja tarjoaa parhaan ratkaisun kohteeseen. Vanhan järjestelmän purkaminen ja uuden asentaminen sujuvat yleensä nopeasti ja vaivattomasti.

Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpun asennus kestää tyypillisesti 2–4 päivää, kun taas maalämpöpumpun asennus vaatii lisäpäivän lämpökaivon porauksen vuoksi. Me EnergiaYkkösellä huolehdimme koko prosessista, joten voit olla varma, että kaikki sujuu suunnitellusti ja ammattitaitoisesti.

Öljylämmityksestä luopuminen on siis monella tapaa kannattava päätös. Se ei ainoastaan vähennä ympäristövaikutuksia ja paranna asunnon arvoa, vaan myös tuo merkittäviä kustannussäästöjä pitkällä aikavälillä. Lisäksi valtion tuet ja avustukset tekevät siirtymästä entistä houkuttelevamman. Jos harkitset öljylämmityksestä luopumista, nyt on erinomainen aika tehdä päätös ja siirtyä kohti kestävämpää ja energiatehokkaampaa tulevaisuutta.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.