Ilma-vesilämpöpumppu

Miksi ilma-vesilämpöpumppu ohitti jo maalämmön suosion?

Ilma-vesilämpöpumpun myynti on kasvanut viime vuosina noin 25% vuosivauhtia. Ilma-vesilämpöpumppu ohitti maalämmön toimitusmäärissä vuonna 2021. Miksi laitteesta on tullut pientalojen ja liikekiinteistöjen omistajien keskuudessa yhtäkkiä niin suosittu?

Ilma-vesilämpöpumpun suosio johtuu useammasta tekijästä. Ympäristöystävällisyys, laitteen tekniikan kehittyminen, korkea energiatehokkuus, matala investointihinta ja laitteen monikäyttöisyys.

Ympäristöystävällisyys

Yksi suurimmista tekijöistä laitteen suosioon on ekologisuus. Ilma-vesilämpöpumpulla lämmittämiseen tarvitaan vain auringon lämmittämää ulkoilmaa sekä nykyaikaista tekniikkaa. Koska laite ottaa energian ilmasta, maalämmön vaatimaa porakaivoa ei tarvita.

Tekniikan kehittyminen

Ensimmäiset ilma-vesilämpöpumput valmistettiin jo yli 40 vuotta sitten. Suuri harppaus energiatehokkuuteen tuli, kun EU:n energiatehokkuusvaatimukset pakottivat lämpöpumppuvalmistajat siirtymään energiatehokkaaseen invertteri-tekniikkaan. Kun maalämpöpumppujen energiatehokkuus on parantunut 10 vuodessa noin 20 %, ilma-vesilämpöpumppujen energiatehokkuus on parantunut yli 50 %.

Laitteen sopeuttaminen pohjoisiin olosuhteisiin

Isot valmistajat ovat kehittäneet ilma-vesilämpöpumpuista koviin pohjoisiin olosuhteisiin sopivia energiansäästölaitteita käytännössä vasta viimeisen 10 vuoden ajan. Suomalaiset innostuivat laitteista heti, kun markkinoille saatiin ympäri vuoden luotettavasti toimivia laitteita.

Erinomaiset säästöt

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan pienentää lämmityslaskua jopa 50 %. Jos kodin tai kiinteistön aikaisempi lämmityslasku on ollut 3 000 euroa vuodessa, lämmityskustannukset ovat ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen noin 1500 euroa.

Paljonko ilma-vesilämpömppu maksaa?

Ilma-vesilämpöpumpun saa asennettuna omakotitaloon noin 12 – 19 000 eurolla. Kotitalousvähennysten jälkeen kustannukseksi jää noin 10 – 16 000 euroa. Koska lämmityslasku on merkittävästi pienempi, järjestelmän takaisinmaksuaika on kotitalouksissa yleensä vain noin 6–8 vuotta. Tämän ansiosta erämaksulla hankitun järjestelmän kuukausilaskun ja lämmityslaskun summa on usein pienempi kuin olemassa oleva kodin kuukausittainen lämmityskustannus. Käytännössä laitteen ostaja saa siis – laitteistosta tulevan kuukausimaksun huomioon ottaen – pienemmän lämmityslaskun heti asennuspäivästä lähtien.

Sopii lähes kaikkiin koteihin

Ilma-vesilämpömpun suosion kasvuun vaikuttaa myös sen monikäyttöisyys. Ratkaisu voidaan asentaa joko vesikiertoisen sähkölämmityksen tai öljylämmityksen rinnalle – tai niiden tilalle.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.