SEO AI

Milloin on aika luopua öljylämmityksestä?

Öljylämmityksen haasteet ja ympäristövaikutukset

Öljylämmitys on ollut pitkään suosittu lämmitysmuoto suomalaisissa kotitalouksissa, mutta sen käyttöön liittyy merkittäviä haasteita. Ensinnäkin, öljylämmitys on riippuvainen fossiilisista polttoaineista, jotka ovat uusiutumattomia ja aiheuttavat merkittäviä hiilidioksidipäästöjä. Tämä lisää ilmastonmuutoksen riskejä ja heikentää ympäristön tilaa.

Lisäksi öljylämmityksen kustannukset voivat olla korkeita, sillä öljyn hinta vaihtelee markkinoiden mukaan. Tämä tekee lämmityskustannusten ennustamisesta vaikeaa ja voi aiheuttaa taloudellista epävarmuutta kotitalouksille. Ympäristövaikutusten ja kustannusten lisäksi öljylämmitysjärjestelmät vaativat säännöllistä huoltoa ja tarkastuksia, mikä lisää käyttökustannuksia ja vaatii aikaa.

Vaihtoehtoiset lämmitysjärjestelmät

Onneksi markkinoilla on useita ympäristöystävällisempiä ja kustannustehokkaampia vaihtoehtoja öljylämmitykselle. Esimerkiksi maalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput ovat suosittuja valintoja, jotka hyödyntävät uusiutuvia energialähteitä. Nämä järjestelmät ovat paitsi ympäristöystävällisiä, myös energiatehokkaita, mikä tarkoittaa alhaisempia käyttökustannuksia pitkällä aikavälillä.

Toinen vaihtoehto on kaukolämpö, joka on erityisen suosittu kaupunkialueilla. Kaukolämpöjärjestelmät hyödyntävät keskitettyä lämmöntuotantoa, mikä tekee niistä tehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Lisäksi kaukolämpöjärjestelmät ovat usein helppoja ja edullisia ylläpitää.

Taloudelliset kannustimet ja avustukset

Öljylämmityksestä luopumista harkitsevien kannattaa tutustua saatavilla oleviin taloudellisiin kannustimiin ja avustuksiin. Esimerkiksi ELY-keskus myöntää avustuksia öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen toisella lämmitysjärjestelmällä. Avustuksen määrä voi olla jopa 4 000 euroa, kun siirrytään maalämpöpumppuun, ilma-vesilämpöpumppuun tai kaukolämpöön.

Lisäksi kotitalousvähennys tarjoaa merkittäviä taloudellisia etuja öljylämmitysremontin yhteydessä. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen määrä nousi 3 500 euroon per henkilö (jopa 7 000 euroa per talous), mikä tekee öljylämmityksestä luopumisesta entistä houkuttelevampaa. Tämä vähennys kattaa jopa 60 % työn osuudesta, mikä voi merkittävästi alentaa remontin kokonaiskustannuksia.

Milloin on oikea aika luopua öljylämmityksestä?

Oikea aika luopua öljylämmityksestä riippuu monista tekijöistä, kuten nykyisen järjestelmän iästä, kunnosta ja käyttökustannuksista. Jos öljylämmitysjärjestelmäsi on vanha ja vaatii jatkuvaa huoltoa, voi olla järkevää harkita sen korvaamista uudella, energiatehokkaammalla järjestelmällä. Myös öljyn hinnan nousu ja ympäristövaikutukset voivat olla merkittäviä syitä siirtyä toiseen lämmitysmuotoon.

Lisäksi taloudelliset kannustimet, kuten ELY-keskuksen avustukset ja kotitalousvähennys, tekevät öljylämmityksestä luopumisesta taloudellisesti kannattavaa. Näiden tukien avulla voit vähentää merkittävästi uuden lämmitysjärjestelmän hankinta- ja asennuskustannuksia.

Asiantuntijan apu ja suunnittelu

Öljylämmityksestä luopuminen ja uuden lämmitysjärjestelmän valinta voi olla monimutkainen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja asiantuntijan apua. Me EnergiaYkkösellä tarjoamme kattavia energia- ja putkiremonttipalveluja, jotka auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun kotisi lämmitykseen. Asiantuntijamme kartoittavat tilanteesi ja tarjoavat yksilöllisiä suosituksia, jotka perustuvat kotisi erityispiirteisiin ja tarpeisiin.

Vanhan öljylämmitysjärjestelmän purkaminen ja uuden järjestelmän asennus sujuvat vaivattomasti ammattilaistemme käsissä. Tarjoamme myös takuuhuollot ja vuosihuollot, jotta voit olla varma uuden lämmitysjärjestelmäsi toimivuudesta ja kestävyydestä pitkällä aikavälillä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että öljylämmityksestä luopuminen on ajankohtaista, kun otetaan huomioon ympäristövaikutukset, kustannukset ja saatavilla olevat taloudelliset kannustimet. Asiantuntijan apu ja huolellinen suunnittelu varmistavat, että siirtyminen uuteen lämmitysjärjestelmään sujuu mutkattomasti ja taloudellisesti kannattavasti.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.