SEO AI

Miten energiaremontti säästää rahaa?

Energiatehokkuuden parantaminen

Energiaremontti on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa kotisi energiatehokkuutta. Kun vanhat ja tehottomat lämmitysjärjestelmät korvataan uusilla, energiatehokkaammilla vaihtoehdoilla, kuten maalämpöpumpuilla tai ilma-vesilämpöpumpuilla, energiankulutus vähenee merkittävästi. Tämä johtaa suoraan pienempiin lämmityskustannuksiin.

Esimerkiksi maalämpöpumppu voi tuottaa jopa 70 % säästöjä vuosittaisiin lämmityskuluihin. Tämä tarkoittaa, että 120 m² omakotitalon lämmityskulut voivat tippua 36 m² asunnon tasolle. Ilma-vesilämpöpumppu puolestaan voi säästää keskimäärin 50 % lämmityskuluista. Näin ollen energiaremontti voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä.

Investointikustannukset ja kotitalousvähennys

Vaikka energiaremontti vaatii alkuinvestoinnin, se maksaa itsensä takaisin säästöjen muodossa. Asennettu laitteisto, kuten maalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu, maksaa yleensä noin 12 000–19 000 euroa. On tärkeää huomioida, että kotitalousvähennys voi alentaa näitä kustannuksia merkittävästi.

Kotitalousvähennys on verovähennys, joka myönnetään kotitaloustyöstä, kuten energiaremontista. Tämä vähennys voi kattaa jopa 40 % työn kustannuksista, mikä tekee investoinnista entistä houkuttelevamman. Näin ollen energiaremontin kustannukset eivät ole niin korkeat kuin aluksi saattaa vaikuttaa, ja säästöt alkavat kertyä heti remontin valmistuttua.

Ympäristöystävällisyys ja jälleenmyyntiarvo

Energiaremontti ei ainoastaan säästä rahaa, vaan se on myös ympäristöystävällinen valinta. Uusiutuvien energialähteiden, kuten maalämmön tai ilma-vesilämmön, käyttö vähentää hiilijalanjälkeä ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta. Tämä on tärkeä tekijä, kun halutaan tehdä kestäviä ja vastuullisia valintoja.

Lisäksi energiaremontti voi nostaa kotisi jälleenmyyntiarvoa. Yhä useammat ostajat arvostavat energiatehokkaita ratkaisuja ja ovat valmiita maksamaan enemmän talosta, jossa on moderni ja tehokas lämmitysjärjestelmä. Tämä tekee energiaremontista kannattavan investoinnin myös pitkällä aikavälillä.

Vähemmän huoltokustannuksia

Vanhojen lämmitysjärjestelmien huoltokustannukset voivat olla korkeita, erityisesti jos järjestelmä on alkanut osoittaa merkkejä kulumisesta ja vuodoista. Uudet, energiatehokkaat järjestelmät ovat yleensä kestävämpiä ja vaativat vähemmän huoltoa. Tämä vähentää huoltokustannuksia ja lisää järjestelmän käyttöikää.

Esimerkiksi maalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput ovat suunniteltu kestämään Pohjolan vaativia olosuhteita ja niiden käyttövarmuus on korkea. Tämä tarkoittaa, että voit luottaa järjestelmän toimivuuteen ilman jatkuvaa huolta kalliista korjauksista.

Energiaremontin toteutus

Energiaremontin toteutus on yleensä nopea ja vaivaton prosessi. Asennus kestää yleensä 2–4 päivää, ja vesikatko kestää vain muutaman tunnin. Tämä tarkoittaa, että remontti ei vaadi erillisiä asumisjärjestelyjä, ja voit jatkaa normaalia elämääsi ilman suuria häiriöitä.

EnergiaYkkönen on erikoistunut energia- ja putkiremontteihin, ja meillä on tuhansien energiaremonttien kokemus. Keskitymme tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään. Pitkät ja kattavat takuut sekä 24/7 HelpDesk-palvelu takaavat, että voit luottaa meihin kaikissa energiaremonttiin liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.