SEO AI

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumpun perusperiaate

Ilma-vesilämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu, joka hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa rakennuksen lämmittämiseen ja käyttöveden tuottamiseen. Tämä järjestelmä toimii siirtämällä lämpöä ulkoilmasta vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, kuten pattereihin tai lattialämmitykseen.

Ilma-vesilämpöpumppu koostuu ulkoyksiköstä ja sisäyksiköstä. Ulkoyksikkö kerää lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen kylmäaineen avulla sisäyksikköön. Sisäyksikkö puolestaan luovuttaa tämän lämpöenergian vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Tämä prosessi mahdollistaa energian tehokkaan hyödyntämisen ja merkittävät säästöt lämmityskuluissa.

Kylmäaineen rooli ja lämpöenergian siirto

Kylmäaine on keskeinen komponentti ilma-vesilämpöpumpun toiminnassa. Se kiertää järjestelmässä ja muuttuu vuorotellen kaasuksi ja nesteeksi, mikä mahdollistaa lämpöenergian siirron. Ulkoyksikössä kylmäaine höyrystyy, kun se imee lämpöä ulkoilmasta. Tämä höyrystynyt kylmäaine kulkeutuu kompressoriin, joka puristaa sen korkeampaan paineeseen ja lämpötilaan.

Kompressorin jälkeen kuuma ja paineistettu kylmäaine siirtyy lauhduttimeen, joka sijaitsee sisäyksikössä. Lauhduttimessa kylmäaine luovuttaa lämpöenergiansa vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, jolloin kylmäaine jäähtyy ja muuttuu jälleen nestemäiseksi. Tämä kierto jatkuu jatkuvasti, mikä mahdollistaa jatkuvan lämmöntuotannon.

Ilma-vesilämpöpumpun hyödyt ja energiatehokkuus

Ilma-vesilämpöpumppu on erittäin energiatehokas ratkaisu, joka voi vähentää lämmityskuluja jopa 70%. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa, joka on ilmainen ja uusiutuva energianlähde. Lisäksi ilma-vesilämpöpumppu toimii tehokkaasti myös alhaisissa ulkolämpötiloissa, mikä tekee siitä sopivan Suomen ilmastoon.

EnergiaYkkönen on erikoistunut energiatehokkaisiin ratkaisuihin ja voimme auttaa sinua valitsemaan ja asentamaan parhaan mahdollisen ilma-vesilämpöpumppujärjestelmän kotiisi. Investointi ilma-vesilämpöpumppuun ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös pienentää hiilijalanjälkeä ja parantaa asumismukavuutta.

Asennus ja huolto

Ilma-vesilämpöpumpun asennus on suhteellisen yksinkertainen prosessi, mutta se vaatii ammattitaitoista osaamista. Asennuksessa ulkoyksikkö sijoitetaan ulkotiloihin, ja se yhdistetään sisäyksikköön putkistojen avulla. On tärkeää, että asennus tehdään oikein, jotta järjestelmä toimii optimaalisesti ja energiatehokkaasti.

Huolto on myös tärkeä osa ilma-vesilämpöpumpun käyttöä. Säännöllinen huolto varmistaa, että järjestelmä toimii tehokkaasti ja luotettavasti. EnergiaYkkönen tarjoaa kattavat huoltopalvelut, jotka pitävät ilma-vesilämpöpumppusi kunnossa ja pidentävät sen käyttöikää.

Yhteenveto

Ilma-vesilämpöpumppu on erinomainen valinta energiatehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen lämmitykseen. Se hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, mikä mahdollistaa merkittävät säästöt lämmityskuluissa. Kylmäaineen kierto ja kompressorin toiminta ovat keskeisiä tekijöitä lämpöenergian siirrossa.

EnergiaYkkönen on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen parhaita mahdollisia energiaratkaisuja. Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan ja asentamaan ilma-vesilämpöpumpun, joka sopii parhaiten kotisi tarpeisiin. Säännöllinen huolto varmistaa järjestelmän tehokkaan ja luotettavan toiminnan vuosiksi eteenpäin.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.