SEO AI

Miten säästää luopumalla öljylämmityksestä?

Öljylämmityksestä luopumisen taloudelliset hyödyt

Öljylämmityksestä luopuminen voi tuoda merkittäviä taloudellisia säästöjä pitkällä aikavälillä. Öljyn hinta on altis markkinoiden vaihteluille, mikä tekee lämmityskustannuksista ennakoimattomia. Vaihtamalla esimerkiksi maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun, voit vähentää energiakustannuksia huomattavasti. Nämä vaihtoehdot käyttävät uusiutuvaa energiaa, mikä tekee niistä paitsi ympäristöystävällisiä, myös kustannustehokkaita.

Lisäksi, öljylämmityksestä luopuminen voi oikeuttaa sinut erilaisiin taloudellisiin tukiin ja avustuksiin. Esimerkiksi korotettu kotitalousvähennys voi kattaa jopa 60 % työn kustannuksista, mikä tekee investoinnista entistä houkuttelevamman. Tämä vähennys on voimassa vuosina 2022-2027, joten nyt on erinomainen aika harkita muutosta.

Ympäristöystävälliset vaihtoehdot öljylämmitykselle

Öljylämmityksestä luopuminen ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös vähentää hiilijalanjälkeäsi. Uusiutuvat energialähteet, kuten maalämpö ja ilma-vesilämpöpumput, ovat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Maalämpö hyödyntää maaperän lämpöä, kun taas ilma-vesilämpöpumppu käyttää ulkoilman lämpöä veden lämmittämiseen. Molemmat järjestelmät ovat erittäin energiatehokkaita ja vähentävät riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Ympäristöystävälliset lämmitysjärjestelmät eivät ainoastaan vähennä kasvihuonekaasupäästöjä, vaan ne voivat myös parantaa kiinteistösi arvoa. Yhä useammat ostajat arvostavat energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja, mikä tekee kiinteistöstäsi houkuttelevamman markkinoilla.

Avustukset ja tuet öljylämmityksestä luopumiseen

Öljylämmityksestä luopuminen voi olla taloudellisesti kannattavaa myös erilaisten avustusten ja tukien ansiosta. Esimerkiksi ELY-keskus myöntää avustuksia yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon. Avustuksen saaminen edellyttää, että pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä, eikä avustusta myönnetä vapaa-ajan asunnoille.

Avustusta kannattaa hakea jo ennen hankkeen aloittamista, jotta voit varmistua myönteisen avustuspäätöksen saamisesta. Huolellisesti täytetty hakemus ja asianmukaiset liitteet nopeuttavat ja helpottavat hakemuksen käsittelyä. Avustuksen hakeminen on helpointa ja nopeinta sähköisessä asiointipalvelussa, mutta se on mahdollista myös tulostettavalla lomakkeella.

Siirtymäprosessi ja asennuksen vaiheet

Öljylämmityksestä luopuminen ja uuden lämmitysjärjestelmän asentaminen on monivaiheinen prosessi, joka alkaa tarjouksen pyytämisestä ja kartoituksesta. Asiantuntija kartoittaa paikan päällä tilanteen ja tarjoaa parhaan ratkaisun kohteeseen. Tämä käynti on ilmainen eikä sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Seuraavaksi vanha järjestelmä puretaan tarvittaessa. Esimerkiksi korotetun kotitalousvähennyksen edellytyksenä on öljylämmitysjärjestelmän täydellinen poisto. Uuden järjestelmän, kuten ilma-vesilämpöpumpun, asennus kestää tyypillisesti 2-4 päivää, kun taas maalämpöpumppu vaatii lisäpäivän lämpökaivon porauksen vuoksi. Asennus päättyy vasta, kun laitteiden peruskäyttö on opastettu ja takuutodistukset annettu.

EnergiaYkkönen apunasi muutoksessa

Me EnergiaYkkösellä olemme erikoistuneet energia- ja LVI-remontteihin kotitalouksille. Tarjoamme asiantuntevaa apua ja neuvontaa öljylämmityksestä luopumiseen ja uuden lämmitysjärjestelmän valintaan. Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi.

Palvelumme kattavat kaiken vanhan järjestelmän purkamisesta uuden asennukseen ja käyttöönottoon. Tarjoamme myös takuuhuollot ja vuosihuollot kaikkiin edustamiimme laitemerkkeihin maanlaajuisesti. Ota yhteyttä ja aloita matka kohti energiatehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää kotia.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.