SEO AI

Näin säästät luopumalla kaasulämmityksestä

Kaasulämmityksen kustannukset ja niiden vähentäminen

Kaasulämmitys on monille kotitalouksille tuttu ja luotettava lämmitysmuoto, mutta sen kustannukset voivat olla merkittäviä. Kaasun hinta vaihtelee markkinoiden mukaan, ja se voi nousta erityisesti talvikuukausina, jolloin lämmitystarve on suurimmillaan. Lisäksi kaasulämmitysjärjestelmien huolto ja ylläpito voivat tuoda lisäkustannuksia, jotka on otettava huomioon.

Luopumalla kaasulämmityksestä voit vähentää näitä kustannuksia merkittävästi. Vaihtoehtoiset lämmitysmuodot, kuten maalämpö, ilma-vesilämpöpumput tai kaukolämpö, tarjoavat usein edullisempia ja vakaampia energialähteitä. Näiden järjestelmien käyttökustannukset ovat yleensä alhaisemmat, ja ne voivat tuoda huomattavia säästöjä pitkällä aikavälillä.

Vaihtoehtoiset lämmitysjärjestelmät

Kun päätät luopua kaasulämmityksestä, on tärkeää valita sopiva korvaava lämmitysjärjestelmä. Maalämpö on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, sillä se hyödyntää maaperän lämpöä ja on erittäin energiatehokas. Maalämpöpumpun asennus vaatii kuitenkin poraustyötä, mikä voi nostaa alkuinvestointia.

Ilma-vesilämpöpumput ovat toinen hyvä vaihtoehto. Ne hyödyntävät ulkoilman lämpöä ja ovat helppoja asentaa. Ilma-vesilämpöpumput ovat erityisen suosittuja, koska ne tarjoavat hyvän tasapainon asennuskustannusten ja energiatehokkuuden välillä. Kaukölämpö on myös varteenotettava vaihtoehto, erityisesti kaupunkialueilla, joissa se on saatavilla.

Avustukset ja tuet lämmitysjärjestelmän vaihtoon

Suomessa on saatavilla erilaisia avustuksia ja tukia, jotka helpottavat siirtymistä kaasulämmityksestä ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin. Esimerkiksi ELY-keskus myöntää avustuksia öljylämmityksen vaihtajille, ja samaa avustusta voidaan hyödyntää myös kaasulämmityksestä luopumiseen. Avustuksen määrä voi olla jopa 4 000 euroa, kun siirrytään maalämpöön, ilma-vesilämpöpumppuun tai kaukolämpöön.

Lisäksi kotitalousvähennys tarjoaa merkittäviä säästöjä lämmitysjärjestelmän vaihtoon liittyvissä työvoimakustannuksissa. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen määrä nousi 3 500 euroon, ja vähennykseen oikeuttavan työn osuus nousi 60 prosenttiin. Tämä tarkoittaa, että voit saada huomattavia verosäästöjä, kun vaihdat lämmitysjärjestelmäsi ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon.

EnergiaYkkösen asiantuntijapalvelut

Me EnergiaYkkösellä olemme erikoistuneet energiaratkaisuihin ja putkiremontteihin kotitalouksille. Tarjoamme kattavan palvelun, joka sisältää kaiken tarvittavan kaasulämmityksestä luopumiseen ja uuden lämmitysjärjestelmän asentamiseen. Asiantuntijamme kartoittavat tilanteesi paikan päällä ja tarjoavat parhaan ratkaisun juuri sinun kotiisi.

Palvelumme sisältää vanhan järjestelmän purkamisen, uuden järjestelmän asennuksen sekä tarvittavat huolto- ja ylläpitopalvelut. Näin voit olla varma, että uusi lämmitysjärjestelmäsi toimii moitteettomasti ja tuo sinulle toivottuja säästöjä. Ota yhteyttä meihin ja aloita säästäminen jo tänään!

Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus

Luopumalla kaasulämmityksestä ja siirtymällä ympäristöystävällisempiin lämmitysmuotoihin, teet myös merkittävän teon ympäristön hyväksi. Kaasulämmitys tuottaa hiilidioksidipäästöjä, jotka vaikuttavat ilmastonmuutokseen. Vaihtoehtoiset lämmitysjärjestelmät, kuten maalämpö ja ilma-vesilämpöpumput, ovat huomattavasti vähäpäästöisempiä ja auttavat vähentämään kotitaloutesi hiilijalanjälkeä.

Energiaystävälliset lämmitysjärjestelmät eivät ainoastaan vähennä ympäristövaikutuksia, vaan ne myös parantavat kotisi energiatehokkuutta. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia mukavasta ja lämpimästä kodista pienemmillä energiakustannuksilla. Energiatehokkuuden parantaminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin ajan myötä sekä säästöinä että ympäristöhyötyinä.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.