Energiaremontti

Öljylämmityksestä luopuminen

Öljylämmityksestä luopuminen

Öljylämmityksestä luopuminen on tärkeä askel kohti kestävämpää ja taloudellisempaa asumista. Tässä artikkelissa käsitellään syitä öljylämmityksen hylkäämiseen ja sen korvaamiseen nykyaikaisemmilla lämmitysjärjestelmillä, kuten ilma-vesilämpöpumpuilla tai maalämmöllä.

Ilma-vesilämpöpumpun voi asentaa mihin vain taloon, jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Maalämpöpumpun voi asentaa myös vesikiertoisiin järjestelmiin, minkä lisäksi se vaatii porakaivon asennuksen.

Miksi öljylämmityksestä kannattaa luopua?

Taloudelliset säästöt

Kustannustehokkuus. Öljyn hinnan epävakaus ja taipumus nousta tekee öljylämmityksestä kalliin pitkällä tähtäimellä. Vaihtamalla energiatehokkaampiin lämmitysjärjestelmiin, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuihin, voit säästää lämmityskuluissa 50-80%.

Kuukausittaiset säästöt ilma-vesilämpöpumppuun tai maalämpöön vaihdettaessa ovat keskimäärin 150–300 euroa ja elinkaaren aikaiset säästöt voivat olla jopa 15–40 000 euroa elinkaaren aikana.

Omavaraisuus. Et ole enää riippuvainen fossiilisesta ostetusta polttoaineesta. 

Ympäristöystävällisyys

Vähentää ilmastopäästöjä. Öljy on fossiilinen polttoaine, jonka käyttö tuottaa merkittäviä ilmastopäästöjä. Siirtymällä uusiutuviin energialähteisiin vähennät hiilijalanjälkeäsi.

Asunnon arvonnousu

Markkina-arvo. Modernit lämmitysjärjestelmät myös nostavat kiinteistön arvoa vähintään hankintahinnan verran. Asuntomarkkinoilla arvostetaan energiatehokkaita ratkaisuja.

Mitä lämmitysjärjestelmän vaihto maksaa?

Hintaan vaikuttaa muun muassa lämmitysjärjestelmän valinta, talon koko ja lämmitystarpeet.

Kustannukset

Ilma-vesilämpöpumppu: Hinta vaihtelee 10 000–18 000 euron välillä. Kotitalouksissa tämän investoinnin takaisinmaksuaika on yleensä noin 5–8 vuotta.

Maalämpöpumppu: Asennuksen hinta on noin 18 000–25 000 euroa, sisältäen porauksen ja asennustyöt. Takaisinmaksuaika on yleensä 6–10 vuotta.

Sijoitus uusiutuviin lämmitysjärjestelmiin maksaa itsensä takaisin kertyneillä energiansäästöillä, ja saatavilla olevat tuet tekevät siirtymästä entistä edullisemman. 

Öljylämmityksestä luopumisen tuet

Öljylämmityksestä luopumiseen on saatavilla useita tukia, jotka tekevät siirtymän taloudellisesti houkuttelevammaksi. Kuitenkin, vain yksi tuki on haettavissa kerrallaan.

1. Korotettu kotitalousvähennys (voimassa vuoteen 2027 asti): Tämä verovähennysetu korotetaan 3 500 euroon henkilöä kohden (normaalisti 2 250 euroa) öljylämmityksestä luopuville. Pariskunnat voivat saada yhteensä jopa 7 000 euroa. Tämä vähennys kattaa 60 % työn kustannuksista, ei laitteistoista, ja edellyttää öljylämmitysjärjestelmän täydellistä poistoa.

2. ELY-keskuksen 4 000 euron tuki: ELY-keskus tarjoaa 4 000 euron avustuksen niille, jotka vaihtavat öljylämmityksen energiatehokkaampaan järjestelmään, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun. Avustusta myönnetään vuoteen 2025 asti ja paritaloissa se voidaan myöntää vain kerran yhteistä lämmitysjärjestelmää kohti.

Näiden tukien avulla öljylämmityksestä luopuminen muuttuu entistä edullisemmaksi ja ne auttavat kattamaan merkittävän osan uuden lämmitysjärjestelmän kustannuksista.

Miten siirtymäprosessi etenee?

1. Tarjouksen pyytäminen ja kartoitus: Asiantuntija kartoittaa paikan päällä tilanteen ja tarjoaa parhaan ratkaisun kohteeseen. EnergiaYkkösen kanssa käynti on 100 % ilmainen, se kestää 1–2 h, eikä se sido sinua jatkotoimenpiteisiin kanssamme. Tilaa kartoituskäynti >

2. Vanhan järjestelmän purkaminen: Tarvittaessa vanha järjestelmä puretaan. Esimerkiksi korotetun kotitalousvähennyksen edellytyksenä on öljylämmitysjärjestelmän täydellinen poisto.

3. Asennus: Ilma-vesilämpöpumpun asennus kestää tyypillisesti 2–4 päivää, kun taas maalämpöpumppu vaatii lisäpäivän lämpökaivon porauksen vuoksi.

EnergiaYkkösella asennamme kaikki tuotteemme paikalleen, joten työ päättyy vasta laitteiden peruskäytön opastuksen ja takuutodistusten antamisen jälkeen. Kauttamme saa myös takuuhuollot ja vuosihuollot kaikkiin edustamiimme laitemerkkeihin maanlaajuisesti.

Yhteenveto

Öljylämmityksestä luopuminen on taloudellisesti kannattava ja ympäristöystävällinen valinta. Sijoittamalla moderniin lämmitysjärjestelmään, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun, voit säästää merkittävästi lämmityskustannuksissa ja samalla vähentää hiilijalanjälkeäsi. Tukien ja avustusten avulla voit tehdä siirtymän entistä edullisemmaksi. 

EnergiaYkkönen tarjoaa lämmitysratkaisuja öljystä luopuvalle. Tutustu lämmitysratkaisuihimme ja pyydä meidät kartoituskäynnille. Autamme sinua koko prosessin ajan ja tarjoamme avaimet käteen -ratkaisuja sekä käyttövalmiin järjestelmän.

Ota yhteyttä

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Keskitymme energiaremonttien toteutuksissa ensisijaisesti tehokkaimpiin keinoihin, joilla pientalo- tai rivitaloasukas voi säästää asumisen kustannuksissa ja pienentää hiilijalanjälkeään.

Miksi valita meidät?

Varaa aika edustajaltamme

Lyhyesti avattuna miksi aika kannattaa varata ja mitä kannattaa kertoa lomakkeessa.